Je bekijkt nu dekbed verschonen zwaar en moeilijk?
dekbed verschonen zwaar en moeilijk?

wordt het te zwaar om elke week het dekbed te verschonen?

Wanneer je al wat ouder bent en wat minder sterk wordt dan kan het best zwaar zijn om elke week het dekbedovertrek van je dekbed af te halen en weer opnieuw het dekbed erin te stoppen. Zowel qua kracht als handigheid valt het dan niet mee. En hulp vragen is soms nog net te vroeg, of daar heb je helemaal geen zin. Het is ook fijn als je zo lang mogelijk alles zelf kunt doen.

advies om dekbedovertrek makkelijker te wisselen?

  • je kunt overstappen van een groot dekbed naar 2 losse dekbedden. Nadeel is dat het wel een stuk ongezelliger is natuurlijk!
  • je zou ook een lichter dekbed kunnen kiezen, wol of katoen is een zwaar materiaal, van dons en synthetisch is vaak wat lichter.

dekbed met dekbedhoes ineen (all-in-one dekbed)

je ziet nu veel reklame van een dekbed met print zodat je de hoes er niet af hoeft te halen. Maar ga je dit dekbed dan elke keer helemaal wassen? Dat is nog veel zwaarder, als zo’n dekbed nat is, is het ook loeizwaar. En heel hygiënisch is het ook niet.

Nadeel is ook dat het synthetisch is en alleen maar verkrijgbaar als 1 persoons.

ouderwets laken onder je dekbed

de lichtste en makkelijkste oplossing is om een ouderwets laken onder het dekbed te doen. Dit laken haal je heel makkelijk onder het dekbed uit. wassen, licht strijken want het is maar 1 lap en geen dubbele laag stof. Op deze manier is je dekbed verschonen en fluitje van een cent, want je verschoont niet je dekbed elke week, maar het laken.

warm en lichtgewicht dekbed

dons is het lichtste materiaal om te gebruiken voor dekbedden. Het is warm door de lucht isolatie. Wanneer je zwaar vindt worden om je dekbed te verschonen is een lichter materiaal een optie, of overgaan op een 1 persoons dekbed. Volg je ons al op social media? leuk hoor, voor tips en ideeën.

dekbed verschonen op een makkelijke manier?

Doe een ouderwets katoenen laken onder je dekbed, sla het laken om, over je dekbed. Zo wordt je dekbed niet vies. Het laken kun je makkelijk onder je dekbed vandaan halen en wassen. Zo houdt je je dekbedovertrek als nieuw en schoon.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie