Je bekijkt nu advies om fris naar bed te gaan in de zomer
beste zomerdekbed 240x220

Er zijn verschillende manieren om het koeler te krijgen en fris naar bed te gaan tijdens warme nachten:

 1. Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie in je slaapkamer. Open ramen en deuren om een koele luchtstroom mogelijk te maken. Gebruik indien mogelijk ook ventilatoren om de lucht te laten circuleren.
 2. Gebruik airconditioning of een ventilator: Een airconditioningssysteem kan helpen de temperatuur in je slaapkamer te verlagen. Als je geen airconditioning hebt, kun je een ventilator gebruiken om koele lucht te verspreiden en de luchtstroom te bevorderen.
 3. Koel beddengoed= fris naar bed: Kies voor lichtgewicht en ademende materialen voor je lakens en dekens. Katoenen lakens en hoeslakens zijn bijvoorbeeld beter in het afvoeren van warmte en vocht dan synthetische materialen. Linnen is ook erg luchtig en zorgt ervoor dat je niet vastplakt aan je beddengoed.
 4. Koude douche of vochtige handdoeken: Neem voor het slapengaan een koude douche om je lichaamstemperatuur te verlagen. Je kunt ook vochtige handdoeken of een koelelement in een handdoek op je lichaam leggen om af te koelen.
 5. Vermijd warmtebronnen: Schakel elektrische apparaten en verlichting uit, omdat ze warmte kunnen afgeven. Gebruik indien nodig energiezuinige verlichting zoals LED-lampen, die minder warmte produceren.
 6. nog een paar tips:
 7. Blokkeer zonlicht: Houd overdag gordijnen, luiken of zonwering gesloten om te voorkomen dat de zonnestralen je slaapkamer opwarmen. Dit kan helpen om de temperatuur lager te houden.
 8. Beperk warmtebronnen in huis: Als er andere warmtebronnen in huis zijn, zoals een oven of wasmachine, probeer deze dan ‘s avonds laat te gebruiken wanneer de buitentemperatuur is afgekoeld.
 9. Hydrateer: Drink voldoende water gedurende de dag om gehydrateerd te blijven. Dit kan je helpen om je lichaamstemperatuur beter te reguleren en fris naar bed te gaan.

advies om fris naar bed te gaan in de zomer? Door een combinatie van deze tips kun je hopelijk een koelere slaapomgeving creëren en comfortabeler slapen tijdens warme nachten.

User

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Blog
 • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie