wastips voor je beddengoed

Was je nog meer spullen mee dan alleen je dekbedovertrek? Een goeie tip van een klant: knoop een panty aan het eind van je overtrek zodat het dicht zit, dan kun je er geen sokken in kwijt raken.

strijken ja of nee? Kun je de was niet buiten drogen? Zorg dan dat je je beddengoed niet droger dan “strijkdroog” uit de droogtrommel haalt. Meteen strak opvouwen en dan heb je een keurig pakketje in de kast wat je niet hoeft te strijken.

Prop je wasmachine en droogtrommel niet te vol, zo haal je je beddengoed niet helemaal verkreukelt eruit.

Hoeslaken gekrompen? Welnee… dat lijkt soms zo maar als je hem om je matras hem trekt zul je zien dat ie na een nacht weer helemaal mooi om je matras heen zit. Zeker bij toppers lijkt het lastig omdat de hoeken dan omhoog komen. 

Dekbedovertrekken met elastiek patroon erin verwerkt zoals de Beverly van Town & Country moet je nooit te heet wassen en zeker niet in de droger doen. Het patroon gaat samentrekken waardoor het lijkt alsof het overtrek is gekrompen. Dat is niet zo, dat komt omdat het patroon samentrekt. Als het overtrek nog vochtig is iets oprekken met de hand en hangend drogen.

Ons bedtextiel is voorzien van duidelijke, eenvoudig te volgen wasinstructies met de volgende internationale symbolen:

Een strijkijzer betekent dat het artikel gestreken kan worden of door een warme mangel kan worden gehaald. De stippen in het strijkijzer duiden de temperatuur aan waarop het artikel moet worden gestreken.  Een strijkijzer met een kruis erdoor betekent dat het artikel niet gestreken mag worden of door een warme mangel mag worden gehaald.

Een tobbe betekent dat het artikel in de machine of met de hand mag worden gewassen. De temperatuur in de tobbe duidt de temperatuur aan waarop het artikel kan worden gewassen voor de beste resultaten. Een tobbe met een kruis erdoor betekent dat het artikel niet in water mag worden gewassen.

Een driehoek betekent dat het artikel gebleekt mag worden (met chloor). De letters in de driehoek staan voor het chemische symbool voor chloor. Een driehoek met een kruis erdoor betekent dat het artikel niet geschikt is om met chloor te worden gebleekt.

Een cirkel betekent dat het artikel chemisch mag worden gereinigd.
De letter in de cirkel duidt aan welk chemisch middel mag worden gebruikt. Een cirkel met een kruis erdoor betekent dat het artikel niet geschikt is om chemisch te reinigen.

Een cirkel in een vierkant betekent dat het artikel in de droogtrommel mag. Katoen moet op een middelmatige temperatuur worden gedroogd in de droogtrommel. Als er een kruis door het symbool staat, mag het artikel niet in de droogtrommel. Houd er rekening mee dat artikelen door drogen in de droogtrommel kunnen slijten en krimpen. Door het artikel binnenste buiten te keren kunt u slijtage verminderen

wastips voor je beddengoed : kijk altijd eerst voor een korte uitleg over het wassen van beddengoed op de was instructies in de verpakking of het het bijgevoegde briefje met uitleg.

Vroeger eerst spoelen?

Een dekbedovertrek dat digitaal is print moet je meteen op 60 graden wassen. Dan trekt de kleur er goed in. dus niet spoelen of op 40 graden wassen want dan loopt de kleur door. 

https://www.lievelingslinnen.nl/cat/lakens-en-lakensets-van-katoen/

Volg je ons trouwens al op Instagram? altijd leuke tips, ideeën en nieuwe collectie-items