Wollen onderdeken

Vanaf 69,95

Verzending binnen 2 werkdagen uit eigen voorraad | Afhalen? Kom langs in onze winkel in Barneveld.

Wollen onderdeken van zuiver scheerwol

Onderdekens zijn dekens die op het matras gelegd worden. Ze zorgen voor een droog en warm klimaat gedurende de hele nacht. Vooral wol heeft unieke eigenschappen. Door de natuurlijke vochtregulatie van wol en het vasthouden en doorgeven van de warmte blijven uw spieren warm. In tegenstelling tot een elektrische deken blijft een wollen onderdeken de hele nacht werken. Ideaal voor mensen met reuma en spierklachten. Katoen is antiallergisch en wasbaar tot 60°C.

100% Texelse Wollen onderdeken

Een zuiver Texelse scheerwollen onderdeken zorgt voor een constante temperatuur gedurende de hele nacht. Door het vochtregulerende vermogen van natuurlijke wol zorgt de onderdeken voor een droog klimaat. Het houdt uw spieren warm en soepel. Uw matras zal door de onderdeken ook iets soepeler aanvoelen. Het is comfortabeler dan een elektrische deken, omdat een wollen onderdeken de gehéle nacht werkt.

Vulling: 100% Zuiver Texelse scheerwol.
Tijk: bovenzijde is 100% zuiver soepel lamswol 500 gram/m², onderzijde is 100% katoentricot in blokken doorgestikt.
Antiallergisch: Nee.
Wasbaar: Nee.
Levensduur: ± 8-10 jaar.
Vulgewicht: 500 gram/m².
Maten:

90 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 220

Voordelen van wol
-In elke schapenvacht bevindt zich lanoline – het natuurlijke wolvet. Het maakt de wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend.
-Wol ventileert
-Wol beschikt over het grootste absorptievermogen van alle natuurlijke vezels. Daardoor is het zo’n uitstekende antitranspirant.                                                      –Wol neemt alle vocht gemakkelijk op en ‘ademt’ het vocht als het ware ook weer uit. Wanneer de wolvezel damp absorbeert, staat het tegelijkertijd warmte af.
-Wol is zelfreinigend &  Wol is vormvast
-Een wolvezel is enorm elastisch. Zodra deze wordt uitgerekt, krijgt de vezel snel haar oorspronkelijke lengte en vorm terug. Dankzij die veerkracht zijn wollen stoffen goed kreukherstellend.
-Wol heeft een zeer lange levensduur: maar liefst zo’n tachtig jaar. Tijdens die hele periode behoudt het materiaal haar natuurlijke, goede eigenschappen
-Wol is duurzaam
-Wol is een vernieuwbare grondstof: op een natuurlijke manier krijgt het schaap immers een nieuwe vacht. Bovendien is wol 100% recyclebaar. Het neemt stoffen op en verlaagt het CO2-gehalte in de lucht. Schapenwol is dus een natuurlijke klimaatverbeteraar!
-Wol voorkomt huismijt
-Zuivere scheerwol in uw bed of matras biedt een optimale ventilatie. De temperatuur en hoeveelheid vocht wordt gereguleerd, zodat het materiaal geen aantrekkelijke omgeving is voor huismijt. Als u het (dek)bed regelmatig lucht, krijgt de huismijt geen kans. Ideaal voor mensen met een allergie.
-Wol werkt brandvertragend, wol is een relatief veilig materiaal bij een brand. Het verbrandingspunt ligt rond de 600º Celsius.
-Wol vormt geen (brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand kunnen zorgen.
-Wol voorkomt schimmel. Schimmels krijgen weinig kans bij wol. Zij hebben namelijk warmte nodig en een relatieve luchtvochtigheid. Omdat wol dat zelf reguleert, zal er geen klimaat ontstaan waarin schimmels zich makkelijk ontwikkelen.

Extra informatie

Materiaal stof
maten

90×200, 140×200, 160×200, 180×200, 180×220