wollen dekens van AaBe

Wie veertig-plus is, moet zich de tijd van vóór het dekbed nog kunnen herinneren: de tijd dat elk Nederlands bed strak gedekt was met lakens en een wollen deken. Die deken was vrijwel zeker van het merk Aabe, de oudste textielfabriek van textielstad Tilburg en de enige die dekens maakte. Het is een type bedbedekking dat de laatste decennia ’s wat aan populariteit heeft verloren maar op de weg terug is. De wollen dekens zijn milieuvriendelijk en uitermate veilig in gebruik en verschaft bovendien het hoogste comfort. De holle structuur van wol zorgt voor een goede isolatie en luchtdoorlating.

Door de natuurlijke aard van de grondstof en het gebruik van uitsluitend natuurlijke kleurstoffen, zijn de dekens ook volledig recyclebaar. AaBe heeft een assortiment dekens van verschillende type wol en andere grondstoffen.

Duurzaam zijn ze zeker, deze wollen dekens vergaan (bijna) niet. Daarom hebben wij een startassortiment in 3 maten en 2 kleuren, namelijk camel en oud blauw.

maten op voorraad:

160×240 € 179,95 (1 persoons)

220×240 € 230,95 (2 persoons)

240×260 € 263,95 ( lits jumeaux)

 

Voordelen van wol

Wol ventileert

Wol beschikt over het grootste absorptievermogen van alle natuurlijke vezels. Daardoor is het zo’n uitstekende antitranspirant. Wol neemt alle vocht gemakkelijk op en ‘ademt’ het vocht als het ware ook weer uit. Wanneer de wolvezel damp absorbeert, staat het tegelijkertijd warmte af.

 

Wol is zelfreinigend

In elke schapenvacht bevindt zich lanoline – het natuurlijke wolvet. Het maakt de wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend.

 

Wol is vormvast

Een wolvezel is enorm elastisch. Zodra deze wordt uitgerekt, krijgt de vezel snel haar oorspronkelijke lengte en vorm terug. Dankzij die veerkracht zijn wollen stoffen goed kreukherstellend.

 

Wol heeft een lange levensduur

Wol heeft een zeer lange levensduur: maar liefst zo’n tachtig jaar. Tijdens die hele periode behoudt het materiaal haar natuurlijke, goede eigenschappen.

 

Wol is duurzaam

Wol is een vernieuwbare grondstof: op een natuurlijke manier krijgt het schaap immers een nieuwe vacht. Bovendien is wol 100% recyclebaar. Het neemt stoffen op en verlaagt het CO2-gehalte in de lucht. Schapenwol is dus een natuurlijke klimaatverbeteraar!

 

Wol voorkomt huismijt

Zuivere scheerwol in uw bed of matras biedt een optimale ventilatie. De temperatuur en hoeveelheid vocht wordt gereguleerd, zodat het materiaal geen aantrekkelijke omgeving is voor huismijt. Als u het (dek)bed regelmatig lucht, krijgt de huismijt geen kans. Ideaal voor mensen met een allergie.

 

Wol werkt brandvertragend

Wol is een relatief veilig materiaal bij een brand. Het verbrandingspunt ligt rond de 600º Celsius. Wol vormt geen (brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand kunnen zorgen.

 

Wol voorkomt schimmel

Schimmels krijgen weinig kans bij wol. Zij hebben namelijk warmte nodig en een relatieve luchtvochtigheid. Omdat wol dat zelf reguleert, zal er geen klimaat ontstaan waarin schimmels zich makkelijk ontwikkelen.

Geef een reactie