Dank u voor het aanschaffen van dit produkt

Het dekbedset is gemaakt van zeer fijn katoen.

Daarom is het belangrijk om onderstaand advies op te volgen.

Als u uw bedtextiel volgens de voorschriften wast, blijven ze langer mooi.

Voor gebruik eerst een keer KOUD wassen met AZIJN. Dit is voor het behoud van de kleur en voorkomt teveel krimp. Was en centrifugeer uw bedtextiel altijd binnenste buiten en kies een wasmiddel dat geen bleekmiddelen bevat: zo beschermt u niet alleen het milieu, maar ook uw textiel. Vul de wasmachine niet geheel en gebruik ruim water.

Bij voorkeur wassen op 40 graden en het overtrek hangend laten drogen!

Indien u gebruik maakt van een droger, zet deze dan niet te hoog en haal het overtrek er uit als het nog iets vochtig is voordat u gaat strijken.

Cinderella adviseert om haar bedtextiel eerst op 60 graden te wassen. Dekbedovertrekken , slopen, hoeslakens en keukengoed welke geverfd zijn in felle kleuren of donkere kleuren vragen speciale aandacht bij het wassen. De helderheid van de kleuren loopt na een aantal wasbeurten altijd iets terug. Bij donkere kleuren is ook niet altijd te vermijden dat lichte kreukstrepen optreden. Als u onderstaande adviezen opvolgt, blijft uw aanschaf het langst mooi.

Het beddengoed binnenste buiten wassen en centrifugeren
Nieuwe artikelen enkele keren apart wassen bij voorkeur op 60° C graden wassen (fixeert kleur)
Wasmachine niet te vol vullen dus ruimsop gebruiken
Temperatuur : 60° C Geen bleekmiddel gebruiken ( bontwas middel zonder bleekmiddel)
Centrifuge niet te zwaar vullen
Droger op stand kastdroog
Heet strijken toegestaan

 

Ons bedtextiel is voorzien van duidelijke, eenvoudig te volgen wasinstructies met de volgende internationale symbolen:

Een strijkijzer betekent dat het artikel gestreken kan worden of door een warme mangel kan worden gehaald. De stippen in het strijkijzer duiden de temperatuur aan waarop het artikel moet worden gestreken.  Een strijkijzer met een kruis erdoor betekent dat het artikel niet gestreken mag worden of door een warme mangel mag worden gehaald.

Een tobbe betekent dat het artikel in de machine of met de hand mag worden gewassen. De temperatuur in de tobbe duidt de temperatuur aan waarop het artikel kan worden gewassen voor de beste resultaten. Een tobbe met een kruis erdoor betekent dat het artikel niet in water mag worden gewassen.

Een driehoek betekent dat het artikel gebleekt mag worden (met chloor). De letters in de driehoek staan voor het chemische symbool voor chloor. Een driehoek met een kruis erdoor betekent dat het artikel niet geschikt is om met chloor te worden gebleekt.

Een cirkel betekent dat het artikel chemisch mag worden gereinigd.
De letter in de cirkel duidt aan welk chemisch middel mag worden gebruikt. Een cirkel met een kruis erdoor betekent dat het artikel niet geschikt is om chemisch te reinigen.

Een cirkel in een vierkant betekent dat het artikel in de droogtrommel mag. Katoen moet op een middelmatige temperatuur worden gedroogd in de droogtrommel. Als er een kruis door het symbool staat, mag het artikel niet in de droogtrommel. Houd er rekening mee dat artikelen door drogen in de droogtrommel kunnen slijten en krimpen. Door het artikel binnenste buiten te keren kunt u slijtage verminderen