wastips voor je beddengoed

Ons bedtextiel is voorzien van duidelijke, eenvoudig te volgen wasinstructies met de volgende internationale symbolen:

Een strijkijzer betekent dat het artikel gestreken kan worden of door een warme mangel kan worden gehaald. De stippen in het strijkijzer duiden de temperatuur aan waarop het artikel moet worden gestreken.  Een strijkijzer met een kruis erdoor betekent dat het artikel niet gestreken mag worden of door een warme mangel mag worden gehaald.

Een tobbe betekent dat het artikel in de machine of met de hand mag worden gewassen. De temperatuur in de tobbe duidt de temperatuur aan waarop het artikel kan worden gewassen voor de beste resultaten. Een tobbe met een kruis erdoor betekent dat het artikel niet in water mag worden gewassen.

Een driehoek betekent dat het artikel gebleekt mag worden (met chloor). De letters in de driehoek staan voor het chemische symbool voor chloor. Een driehoek met een kruis erdoor betekent dat het artikel niet geschikt is om met chloor te worden gebleekt.

Een cirkel betekent dat het artikel chemisch mag worden gereinigd.
De letter in de cirkel duidt aan welk chemisch middel mag worden gebruikt. Een cirkel met een kruis erdoor betekent dat het artikel niet geschikt is om chemisch te reinigen.

Een cirkel in een vierkant betekent dat het artikel in de droogtrommel mag. Katoen moet op een middelmatige temperatuur worden gedroogd in de droogtrommel. Als er een kruis door het symbool staat, mag het artikel niet in de droogtrommel. Houd er rekening mee dat artikelen door drogen in de droogtrommel kunnen slijten en krimpen. Door het artikel binnenste buiten te keren kunt u slijtage verminderen

kijk voor voor een korte uitleg over het wassen van beddengoed altijd op de was instructies in de verpakking.

Vroeger eerst spoelen?

Een dekbedovertrek die digitaal is print moet je meteen op 60 graden wassen. Dan trekt de kleur er goed in.