Je bekijkt nu sprei voor op je bed kopen

in veel soorten

Wij hebben (zonder al te veel op te scheppen ;-) een heel grote collectie spreien van een paar merken. Want niet ieder merk heeft ook echt grote maten sprei voor een lits jumeaux bed. Wij zoeken wel uit of we verschillende maten kunnen inkopen van een bepaald merk.

Zo voeren wij het merk Town & Country, zij hebben echt wel de grootste collectie, 6 dessins in verschillende kleuren en allemaal in 1 persoons (180×260) en 2 persoons (260×260). De spreien van Town en Country zijn vaak tijdloos en neutraal van kleur. Makkelijk te combineren met hun dekbedovertrekken en een aantal series heeft ook bijpassende sierkussentjes in dezelfde stof. Hou je van rustig en stijlvol dan zou ik zeker hier eens een kijkje nemen!

Ook HeckettLane/ Yellow heeft een mooie collectie spreien en plaids in vaak trendy kleuren. de collectie van de lente/zomer 2023 heeft frisse tinten groen, blauw en geel, daar wordt je echt helemaal blij van

Vandyck heeft de PURE series in 10 en Pure 68. Begin april 2023 komt de nieuwe lentekleuren binnen, mooie zachte tinten plaids/ spreien en kussentjes dus hou de website in de gaten. En natuurlijk ook Pinterest of Instagram, want daar laten we ook altijd zien wat er nieuw binnen is.

in veel maten

Spreien zijn er vele soorten & maten. Als je over de bed sprei spreekt dan heb je dus altijd een grote maat sprei, groter dan een plaid. Want wanneer je een 1 persoons bed hebt van 90×200 en je wil dat de sprei helemaal netjes over de dekbed en bed valt dan heb je een sprei nodig van 180×260. Bij een 2 persoons bed van 160×200 of 180×200 kun je een maat sprei kopen van 260×260. Deze kun je dan helemaal over je bed en en kussens heen draperen.

1 persoons sprei

De afmeting van een 1 persoonsbed is 90 cm breed en 200 cm lang en +/- 55 cm hoog. Een stukje matras komt erbovenuit en je dikke dekbed ligt daar bovenop.

Aan beide kanten heb je dus 45 cm om te laten overhangen. (180 breed sprei = 90 cm bed en 2x 45 cm hangen aan zijkant) Aan het voeteneind kan de sprei een stuk overhangen om af te dekken en aan het hoofdeind past je kussen er mooi onder zodat het bed netjes afgedekt is en mooi en rustig uitziet. (260 lang sprei = 200 cm bed en stukje over kussen en stukje over voeteneind.)

PURE 68 vintage sprei van Vandyck

2 persoons sprei

Een 2 persoons sprei heeft over het algemeen de afmeting 260×260. Dit is een ruime maat voor een lits jumeaux bed van 160×200 tot 200×220. Wanneer je wil dat deze royaal over je matras heen valt zou ik zeker geen kleinere maat kiezen. Met een 2 persoons sprei dek je je hele bed af.

Misschien passen je dekbedovertrekken niet meer in je nieuwe interieur maar vind je het jammer om ze weg te doen? Dan kan je deze mooi onder je sprei laten liggen, niemand die het ziet en je slaapkamer ziet er prachtig in stijl uit.

Of hebben jullie 2x een 1 persoons dekbed? Dan ligt het vaak rommelig op bed en kun je met 1 grote sprei rust brengen in je slaapkamer. Kies een kleur die teveel hetzelfde is als je behang, dan valt je sprei eigenlijk helemaal weg in de slaapkamer. Een klein kleurcontrast in dezelfde kleurwarmte geeft wat meer body en rustige kleurschakering

in veel kleuren

Op onze website en in de winkel kun je de verscheidenheid aan kleuren zien. Het zijn veel neutrale tinten zoals zand, grijs, groen, wit en zachte rose / bruin tinten. Wij hebben hiervoor gekozen omdat dit mooi matched bij de dekbedovertrekken. Maar een rustige tint zorgt ook voor balans in de slaapkamer.

verschil tussen sprei en plaid

waarom een sprei op bed

  • een sprei is lekker warm om als extra deken te gebruiken tijdens koude nachten
  • wanneer je 2 1 persoons dekbedden hebt, kan het wel rommelig staan op bed. 1 grote sprei geeft dan een rustige uitstraling aan je slaapkamer
  • ik heb zelf altijd een sprei aan het voeteneind liggen omdat ik vooral koude voeten heb, verder niet blijf ik wel warm
  • Je kunt ook een 1 persoons sprei gebruiken op een lits jumeaux bed als decoratie. Deze stijl je dan af met bijpassende beddengoed.
  • in een verzorgingstehuis wordt er ook wel op bed gezeten door bezoek, dan is het fijn als het bed netjes in afgedekt. Het ziet er mooi uit, en het is hygiënisch voor je beddengoed.
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie