De Scandinavische stijl voor interieur is al tijden een trend en zal blijven omdat je eindeloos kunt variëren en creëren. Strakke lijnen, weinig franje en rustige en vooral prachtige stoffen. Wit is een overheersende kleur maar een kleine nuance mag, combineer je met zwart of zand dan maak je de Scandinavische stijl wat warmer in de koude winterdagen.

Kwaliteit Scandinavisch beddengoed

Kwaliteit staat voorop wanneer je voor een Scandinavische stijl kiest, pure stoffen zoals katoen en linnen die verantwoord en mooi gemaakt zijn. Ons beddengoed komt uit Portugal. Deze fabrieken worden jaarlijks bezocht om de stoffen uit te zoeken, zo zien we hoe schoon deze fabrieken werken en het personeel dat goed behandeld en betaald wordt. Nog niet alle katoen en linnen heeft het label biologisch maar ook onze branche met beddengoed is goed op weg om zoveel mogelijk schoon te telen. Het Nederlandse merk Kayori is hier een mooi voorbeeld van met haar prachtige linnen overtrekken met percal katoen en linnen.

Kenmerken van een Scandinavische inrichting

Onze Noorderburen houden van de natuur en dat is duidelijk terug te zien in het interieur. Hoewel een Scandinavisch interieur licht en basic is, creëer je met zachte en natuurlijke materialen toch een warme uitstraling. Zo zien we bijvoorbeeld veel lichte of witte houten vloeren, meubels met houten onderstellen en wollen schapenvachtjes.

Neutraal kleurenpalet

Omdat de zon in Scandinavië vroeg ondergaat, is licht in huis erg belangrijk. De basis van een Scandinavisch interieur is daarom vaak wit met zwarte en grijze accenten. Zorg ook qua kleurgebruik voor eenvoud en kies een lichte basiskleur met hooguit één of twee accentkleuren. Toch kleur in huis? Ga dan voor frisse pastellen in bijvoorbeeld groen, roze of blauw. Scandinavisch beddengoed is verkrijgbaar in diverse neutrale kleuren en wij kunnen je hierin uiteraard adviseren.

Scandinavische stijl in je slaapkamer

Een rustige en serene slaapkamer zorgt voor een goede nachtrust. In de slaapkamer wordt ook vooral de basiskleur wit veel toegepast. Je kunt afwisselen met verschillende materialen en structuren om de spanning in het interieur terug te brengen. Het moet vooral eenvoudig en praktisch zijn, dus kies bijvoorbeeld voor een simpele box spring met wat mooie kussens en een sprei. Het bed staat centraal dus verder niet teveel accessoires en bijzaken erbij zetten.

 

Voor inspiratie kun je ons volgen op Instagram, Pinterest of kijk eens bij een fan van ons Jet-at-home