Je bekijkt nu Mooiste linnen beddengoed kopen in 2023

Linnen beddengoed zoals linnen dekbedovertrekken, linnen lakens, linnen kussenslopen en linnen plaids hebben als leukste eigenschap: het oogt zo heerlijk cosy en kneuterig. We love it! Niet strijken, mag gezellig op je bed na het wassen. Bij Lievelingslinnen in Barneveld en in de webshop verkopen we linnen beddengoed van Town & Country en het biologische merk Kayori. We hebben heel veel leuke kleurtjes op voorraad zoals groen, grijs, wit, rose, zand, naturel. Allemaal in de maten voor een –1 persoons bed (140 breed dekbed) een twijfelaar bed (200 breed dekbed) en een 2 persoons of lits jumeaux bed (dekbed van 240 breed).

Linnen beddengoed kopen bij Lievelingslinnen

Wat is het verschil tussen linnen en katoen beddengoed?

Katoen wordt gemaakt van het zaadpluis van de katoenplant. De vezels worden gesponnen tot draden, waarvan de stoffen worden geweven. Katoen is zacht, neemt goed vocht op en is duurzaam. Katoen heeft meer water nodig om te groeien dan linnen. Wanneer je kiest voor biologisch katoen zullen de draden korter zijn omdat het iets minder lang kan groeien dan katoen dat groeit met bestrijdingsmiddelen.
Linnen wordt gemaakt uit vezels van de vlasplant. Vanuit deze vlasplant kun je langere draden spinnen dan van een katoen plant. Ook linnen heeft een groot vochtopnemend vermogen. Linnen voelt net wat koeler aan dan katoen en is iets sterker. Wat veel mensen een nadelige eigenschap vinden van linnen: het kreukt. Maar dat maakt het juist ook heel nonchalant en leuk om niet te strijken. Beide stoffen zijn goed ademend en ventilerend waardoor het tijdens warme dagen ideaal is.

Wat zijn de eigenschappen van een linnen dekbedovertrek?

mooiste linnen beddengoed kopen 2022

* een linnen dekbedovertrek is goed ademend dus lekker in de zomer
* linnen stof is heel sterk, een vlas draad is langer dan een katoen draad
* linnen beddengoed is dunner dan katoen beddengoed. Als het dikker zou zijn, zou het stug worden
* vlas komt veelal uit België en Frankrijk, lekker dichtbij dus!

Waarom is linnen beddengoed vaak duurder dan katoen?

Het is een intensiever productieproces om vanuit vlas een mooie soepele linnen draad te spinnen. Katoen wordt ook massaler geteeld dan vlas voor het linnen.

Welke merken linnen beddengoed zijn er?

Er komen steeds meer merken in de markt met linnen beddengoed. Wat goed is om te weten, is dat een merk als Kayori volledig transparant werkt mbt biologische productie, eerlijke prijzen voor producenten en met de mooiste kwaliteiten linnen en katoen. Op de label van je overtrek staat een QR-code die je kunt scannen en zo het hele productie proces kunt zien van je overtrek. Kayori is gecertificeerd als duurzaam, biologisch bedrijf en wij zijn er dan ook heel blij mee dat we met hun producten kunnen werken. De linnen dekbedovertrekken van Kayori (en van veel andere merken) worden gemaakt van linnen en katoen. Bij deze linnen overtrekken wordt de draad niet gemengd maar is de ene kant van het overtrek gemaakt va n 100% linnen en de andere kant van 100% percal katoen. Dit geeft soms wat kleur verschil omdat de stof vaak van verschillende structuur is. Dit
Town & Country heeft ook sinds kort linnen beddengoed in wit en zand. deze kwaliteit is super zacht doordat zij anders produceren, namelijk een katoen en linnen draad tezamen gebruikt. De beide kanten van het overtrek zijn dus gelijk. Super leuk afgewerkt met een “jeans randje” om het dekbedovertrek nog nonchalanter te maken. Deze overtrekken worden geleverd in een mooie linnen zak met houten knopen. Helemaal stijlvol om spullen in op te bergen in je slaapkamer of te gebruiken als schoenenzak wanneer je weer op reis gaat!

Zijn er ook linnen lakens?

Jazeker zijn er linnen lakens. Van het merk Kayori hebben we linnen lakens in de maat 1 persoons, 2 persoons en extra groot. De lakens zijn er in de mooie zachte tinten maar ook bijvoorbeeld in antraciet, roest/rood en mosgroen. Super leuk om te gebruiken als plaid over je dekbed heen, als laken om onder te slapen (zeker in de zomer heel fijn) en wij gebruiken hem ook als tafelkleed! multifunctioneel dus zo’n linnen laken. Wil je luchtig en koel slapen in de zomer dan raden wij een linnen laken aan, 100% puur biologisch linnen.

Wat is linnen?

Linnen is een plantaardig product, gemaakt van vlas. Vlas is een oersterk en stugge stengel en wordt “geslagen” om soepel te worden . Dit is een zeer intensief proces kijk hier naar filmpje op Youtube over de hele productie van vlas tot linnen. In buurt van Barneveld, op de Veluwe bij Arnhem vind je ook het Open Lucht Museum waar je ook in de linnen boerderij kunt kijken en uitleg krijgt over het maken van vlas naar de linnen draad. Zo zie en voel je ook hoe hoeveel werk gedaan moet worden voor je een mooie sterke en zachte linnen draad hebt.

kan ik een wit linnen dekbedovertrek bestellen?

Wij hebben wit linnen dekbedovertrekken in 3 merken, van Town en Country, Venice en van Kayori.
Alle overtrekken zijn gemaakt van 50% katoen en 50% linnen. De linnen overtrekken van Kayori zijn spierwit, en de sloopjes hebben leuke decoratieve knoopjes aan de zijkant. De knoopjes zitten er voor de sier aan, je kunt ze dus gewoon verwijderen als je dat niet mooi vindt. De wit linnen dekbedovertrekken van Kayori kun je herkennen aan de levering, namelijk in een mooie linnen zak die je weer goed kunt gebruiken voor andere dingen zoals je schoenen als je met vakantie gaat. Het overtrek is aan de ene kant 100% biologisch linnen en aan de andere kant van een mooie, zachte biologisch percal katoen. Percal katoen is een sterke dun draad en heel dicht geweven. Je kunt dus zelf kiezen wat je boven legt en waar je onder gaat liggen. Altijd handig!
De linnen dekbedovertrekken van Town en Country zijn gemaakt van 50% katoen en 50% linnen draad. Deze draden zijn verweven voordat de stof werd gemaakt. Dit maakt dat de stof heerlijk zacht is. En dit maakt dus ook dat het overtrek aan beide kanten gelijk is. zelfde stof, zelfde kleur. met een klein jeans randje aan het overtrek en aan de slopen bij Town Country, heel nonchalant en landelijke stijl. De kleur wit is niet spier wit maar meer off-white. Combineert super leuk in je slaapkamer, alleen wanneer je alles echt in koele witte tinten hebt zal dit witte dekbedovertrek niet mooi kleuren.

linnen kussenslopen voor hoofdkussen?

Bij de dekbedovertrekken van Kayori en Town en Country zitten altijd kussenslopen in de verpakking en dus bij de prijs in. Maar je kunt natuurlijk ook een extra set slopen willen, of juist een ander kleurtje kussen erachter wil zetten als decoratie. Van het merk Kayori hebben we sowieso altijd extra slopen in alle kleuren liggen. Een linnen kussensloop in de maat 60×70 in 5 kleuren is niet alleen handig maar ook heel mooi en sfeervol. Maar wat ook erg leuk is om te gebruiken is een rond kussen. Net even wat specialer om een andere vorm te kiezen. Sowieso is rond helemaal in momenteel dus een goede keuze om een rond linnen kussen op bed te leggen. De kussen zijn 55 cm rond en heel lekker dik gevuld met kapok en een dichte katoenen tijk. De linnen kussensloopjes zijn aan de ene kant van 100% linnen en aan de andere kant gemaakt van 100% percal katoen. Ze sluiten leuk af met knoopjes.

Linnen dekbedovertrekken wassen en strijken

Als je linnen beddengoed aanschaft, wil je natuurlijk weten hoe je dit kunt wassen. Linnen is bestand tegen zware wasbehandelingen. Dat komt doordat de stof goed tegen hitte kan. Daardoor kun je het ook goed (heet) strijken. Voor linnen geldt: de was- en strijktemperatuur is wel afhankelijk van de fijnheid & van de kleurvastheid van de stof. Was wit linnen op 60 graden en gekleurd linnen op 40 graden in de wasmachine. Wees vooral met linnen voorzichtig met centrifugeren. Hang het linnen beddengoed het liefst half nat buiten op, dat strijkt makkelijker of strijk het helemaal niet voor het natuurlijke effect.

Tip: Linnen kan krimpen, afhankelijk van de dichtheid van draad bijvoorbeeld. .

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie