Je bekijkt nu flanel beddengoed zacht en warm

flanel beddengoed zacht en warm

Wil je een nieuw dekbedovertrek kopen maar weet je niet wat het verschil is tussen flanel en andere materialen, zoals katoen of katoen-satijn? Terwijl je gewoon op zoek bent naar een zacht en warm dekbedovertrek. De textielsoort flanel komt goed van pas tijdens koude nachten en is daarom erg geschikt voor mensen die het snel koud hebben. Alle eigenschappen en voor- en nadelen van deze stof lees je hier:

Wat is flanel?

Flanel komt uit Wales, waar het sinds de 17e eeuw wordt gemaakt. Het is een stof die is gemaakt uit los gesponnen garen dat geweven is in een linnen- of keperbinding, waarna de stof nog wordt geruwd. Juist door het ruwen van de stof worden de vezels aan het oppervlak overeind gezet om dat zachte gevoel te creëren. Het flanellen beddengoed dat we bij Lievelingslinnen verkopen is gemaakt van 100% katoen en is aan twee zijden geruwd voor extra comfort. Doordat de textielsoort een andere weeftechniek heeft als bijvoorbeeld katoen-satijn, voelt de stof zachter aan en heeft het andere kenmerken.

Onderhoud: wassen en drogen

Je kunt je zo’n zacht dekbedovertrek gewoon tot 60 graden wassen en in de droger gooien. Heb je geen zin om te strijken en ga je liever voor een kreukloos overtrek op je bed? Stop het beddengoed dan niet in de droger, maar hang het na het wassen direct uit over een droogrek en vouw het na het drogen netjes op, dan voorkom je de meeste kreukels.

Wat zijn de eigenschappen?

Flanel is gemaakt van 100% katoen. Het beddengoed voelt extra fluwelig en zacht aan omdat het aan beide kanten geruwd is. Door het ruwen van de stof krijgt het namelijk een extra wollig en dik laagje. De stof heeft een warmte isolerend effect en past zich snel aan je lichaamstemperatuur aan. Daarom is het heel geschikt om in de kille winternachten onder te slapen of als jij het ’s nachts sowieso snel koud hebt. 


flanel beddengoed zacht en warm

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie