Stel je voor: je hebt een bed dat je wilt aankleden als een echte ster. Voor een 1 persoons bed – een knus en gezellig bedje voor één – heb je een dekbedovertrek nodig dat perfect past, alsof het een op maat gemaakte outfit is voor je bed.

Een standaard eenpersoons dekbedovertrek heeft een maat 140×220. Deze maat betekent dat het dekbedovertrek 140 centimeter breed is en 220 centimeter lang. Dat is precies de juiste maat om je bed op te fleuren en je comfortabel te laten slapen zonder jezelf in de knoop te leggen. Bij Lievelingslinnen hebben de dekbedovertrekken altijd een langere instopstrook. Wanneer je dekbedovertrek 260 lang is, krijg je geen koude voeten en kun je het mooi instoppen onder je matras.

Maar wacht, er is meer! Als je eenmaal die dekbedovertrek hebt gekozen, heb je ook een passend dekbed nodig om erin te stoppen. Het dekbed heeft meestal dezelfde maat als het dekbedovertrek, zodat ze als een perfect paar bij elkaar passen en je bed er als een droom uitziet! maar…bij Lievelingslinnen hebben de dekbedovertrekken altijd een langere instopstrook. Wanneer je dekbedovertrek 260 lang is, krijg je geen koude voeten en kun je het mooi instoppen onder je matras.

Nu, laten we een sprongetje maken naar andere bedafmetingen. Voor een tweepersoonsbed zou je een groter dekbedovertrek nodig hebben, zoals 200×200 of 240×220. Deze zijn iets breder en langer om die extra ruimte voor twee te bieden, zodat jij en je slaapmaatje gezellig kunnen genieten van jullie nachtrust.

dekbedovertrek 1 persoons, 140×220 kopen?

Dus, onthoud: voor een 1 persoons bed is een 140×220 dekbedovertrek de perfecte match. En met de juiste maat beddengoed kan je bed omgetoverd worden tot een gezellige oase waar je heerlijk in weg kunt dromen!

Volg je ons ook al op Instagram of Pinterest?